• Bestellingen ivm covid-19 op zaterdag afhalen tussen 11 en 15 uur.
  • De molen is op zaterdag open van 11.00 tot 15.00 uur voor bezichtiging en rondleiding.

De Annamolen, molen van Keent is een monumentale beltkorenmolen die in 1911 werd gebouwd door Toon Timmermans..

In 1925 kocht Sjang Clijsters de molen en de familie Clijsters zou tot begin jaren 60 met de molen blijven draaien en malen..

Na een periode van stilstand verwierf de gemeente Weert begin zeventiger jaren de molen en in 1972 werd de Anna gerestaureerd.

Vanaf dat moment draaien en malen vrijwillige molenaars op de molen.

Anno 2021 draait en maalt de molen nog altijd, zo mogelijk wekelijks. Daarnaast is de molen een ontmoetingsplek en besteden de vrijwilligers veel tijd, aandacht en energie aan het Vertellen van het Verhaal van de molen.

Daarbij zijn zaken als duurzaamheid, biodiversiteit, gezonde voeding maar ook kennis van techniek en weer en wind belangrijke aspecten.

Tijdens bezichtigingen, rondleidingen en groepsbezoeken laten we jullie graag met de molens, weer en wind en draaien en malen kennismaken. Liefst op een actieve manier. Dus samen met de molenaar de handen uit de mouwen steken.

Een groepsbezoek aan de molen met je familie, collega's van de sportclub of het werk of met vrienden is een leuke activiteit waarbij we graag, in overleg, het programma van je molengroepsbezoek helemaal aan je wensen aanpassen.

En we verzorgen ook leuke kindermiddagen of verjaardagsfeestjes met een verrassend programma voor de kids zoals bv een pannenkoekenparty met zelf malen door de kinderen en daarna pannenkoeken bakken en eten.

 

Wil je meer aan de weet komen over alle mogelijkheden die we te bieden hebben?

Neem dan contact met ons op via het email-formulier. hieronder.

 

Wij wensen een bezoek aan de molen te brengen